Ons volgende toernooi donderdag 18 mei

Hattem  4 juni 2022,

De personen op de foto van links naar rechts zijn Martin de Maar, Jaap Smit en Bert Lafaille van De But ’84 die hebben deelgenomen aan het Bos-toernooi rond de Leemkule in Hattem. Ook waren Jannie en Peter ten Berge en Fred Elzinga aanwezig om er met de boules te gooien. Er waren twee poules voor geloot Blauw en Geel met in totaal 34 teams. Poule blauw 18 en poule geel 16 teams.  Het was een mooie zonnige dag en alle deelnemers vermaakten opperbest , zo werd er veel gelachen tijdens het spel zoals de boules reageerden op de bosgrond en de vele boomwortels die boven het pad uitstaken en onverwacht een eigen wending maakten.  Ik hoorde van Jaap Smit dat Bert Lafaille de sterren van de hemel speelde ook al was het een zomerse dag. Ook kreeg ik aan het eind van het toernooi te horen van een speler dat Jannie goed had geplaatst en wij met ons team hun van een prijs hebben afgehouden.  Aan het eind van de dag was er de prijs verdeling.

Het team van Martin de Maar, Jaap Smit en Bert Lafaille werd derde in poule blauw met 4 winst wat een goede prestatie is op zo’n toernooi .

Voor de nieuwsgierigen (zie onder)

Foto's feestavond van het ex-mondkapje

Op 23 april was er door het bestuur van de But ’84 een feestavond georganiseerd van het ex-mondkapje.

De avond bestond uit samen gezellig eten en drinken dat geheel werd aangeboden door het bestuur van de But ’84.

Ook zoals je kunt zien op de foto’s werden er onderling spelletjes gedaan om de avond zo gezellig mogelijk te maken en een ieder beleefde daar veel plezier aan.

Na afloop werden er zo te zien ook leuke prijsjes verdeeld aan de deelnemer wij hopen dat de aanwezigen zich opperbest hebben vermaakt  en hopen dat Corona niet meer terug komt en we veder gewoon weer kunnen boulen.

Gevonden ring

Is er iemand die deze ring is verloren ?

Deze is op ons terrein gevonden door spelers van Robin Hood

Kan zich melden via de email van de But ’84.

email adres = debut84@hotmail.com

Team dat mee heeft gedaan aan sextettoernooi 2-4-2022 in Hattem

Het was een koude kille dag in Hattem maar dat mocht de pret niet drukken. Wij begonnen de dag met opper beste stemming helaas kon Jan Pit niet van de partij zijn maar naar lang zoeken en bellen vonden we een vervanger en dat was de hr. Peter Riezeweide van pv Gelre. Het was een leuk toernooi maar helaas was er ook een team dat had afgezegd, zodat er over de hele dag een vrij loting was. Er deden in totaal 7 teams mee en ieder team moest een naam verzinnen.

1. Fred Elzinga van  De But ’84

2. Peter Riezeweide van PV Gelre

3. Trijnie Berends van PV Gelre

4. Bert Lafaille van De But ’84

5. Tonny de Bruin van De But ’84

6. Dolf van der Veen van Hattem Petanque

Vandaag is er een begin gemaakt met de party tent i.v.m. de corona maatregelen.

Volgende week gaan we verder met de wanden.

De volgende leden die meegeholpen hebben zijn :

Arie Heijnis , Robbie de Haas, Tonny de Bruin, Jan Pit, Hans Bekker en Fred Elzinga.

Ondanks het slechte weer zijn deze mensen stug doorgegaan.

Wij willen deze leden alvast bedanken voor hun inzet.

Vandaag 28-10-2021 de wanden geplaatst.

Het clubkampioenschap doubletten is voor de jeu de boulers van de But ’84 het eerste serieuze toernooi in anderhalf jaar

” Vijftig sportieve leden ” bij de But ’84

“Daaronder een jeugdlid, een stuk of twintig tussen vijftig en zestig lentes en de rest is echt oud tot zeer oud”.    Meer leden is een grote wens van de But ’84 .  Daarom organiseren wij straks in november op de dinsdagmiddag , vijf in totaal , van twee tot half vijf een mogelijkheid om een balletje te komen gooien .

U bent allen van harte welkom op ons complex !

Onze nieuwe clubkampioenen 2021 doubletten Rolf Brouwer en Martin de Maar

Zaterdag 28 augustus 2021 konden de clubkampioenschappen doubletten, na een jaar overgeslagen te hebben, gelukkig weer plaatsvinden. De weergoden waren ons goed gezind en dus werd er door 10 teams lekker buiten gestreden om de felbegeerde beker. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er ook ‘langs de lijn’ mee gekeken en aangemoedigd. Na 5 spannende partijen kwamen er 2 teams in de finale. Appie ter Schure en Geert Dijksma gingen de strijd aan tegen Rolf Brouwer en Martin de Maar. Na een spannende, vrijwel gelijk opgaande partij pakten Rolf en Martin de winst met 13-10. De derde plaats deze dag was voor Arie Heijnis en Tonny de Bruin, Geert en Appie een welverdiende 2e plaats en Rolf en Martin werden de nieuwe clubkampioenen en namen de beker mee naar huis! We kijken terug op een geslaagde dag en bedanken onze vrijwilligers voor hun inzet!

in memoriam Geert Dijksma sr.

Op 09 -08-2021 kregen wij het droevige bericht dat Geert Dijksma sr. op 77-jarige leeftijd is overleden na een kort ziekbed. , wij wensen de Fam. Dijksma veel sterkte met dit verlies.We verliezen in hem een betrokken lid met veel inzet .Hij zat altijd vol passie achter de muntjes en hield alles goed in de gaten en op zaterdagmiddag kwam hij altijd even een borreltje halen. We zullen hem zeker missen.
 

woensdag 14 juli 2021 warm 50+ toernooi bij Vledderboules
Wedstrijdleider Joop Kroon geassisteerd door Vrouwkje Kroon waren enthousiast over de grote deelname en de diversiteit van de clubs.

De teams die zich aangemeld hadden, kwamen uit alle windstreken ; van Koog aan de Zaan tot aan Groningen en van Den Helder tot aan Oude Pekela.
Het beste team van de dag werd het team Rob de Haas/Arie Heynis van de But ‘84 uit Steenwijk met 5 gewonnen partijen en een plus van 36.
Zij mochten de all-over prijs in ontvangst nemen in de vorm van een fles wijn.

Namens onze club van harte gefeliciteerd.

Melding Corona virus

 

We kregen vragen binnen wanneer we weer kunnen spelen. Ook omdat in andere clubs er ook weer begonnen is met spelen. Ook komen er zelfs uitnodigingen binnen voor toernooien van andere clubs.
Deze vraag hebben we besproken binnen het bestuur.
 
Bij de gemeente Steenwijkerland heeft Jelle navraag gedaan wat wel en wat niet mag. Met een duidelijk resultaat:
We kunnen sinds afgelopen dinsdag / woensdag met meerdere mensen spelen op de buitenbanen. Maar wel onder bepaalde voorwaarden:
 
: voldoende afstand houden tussen de banen
 
: de 1,5 meter afstand goed in acht houden
 
: blijf thuis als je symptomen van corona vertoond of als je in quarantaine moet zijn.
Maar wel: wees voorzichtig!!
 
met vriendelijke groet en veel speelplezier.

Melding Corona virus

 

Het kabinet is erg terughoudend een routekaart met  binnensporten, omdat bij het sporten zogeheten aerosolen vrijkomen. Het goede nieuws voor verenigingen is dat vanaf 1 Juli onder strikte voorwaarden weer BUITEN  en BINNEN   mag worden gebould.

Donderdag 7 en vrijdag 8 mei wordt gewerkt aan een update van het sportgenerieke protocol. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een sportspecifiek protocol waarin een aantal petanque specifieke zaken wordt opgenomen. We hopen dit zo spoedig mogelijk onder de aandacht van de verenigingen te kunnen brengen.

Selectie leden van korfbalvereniging uit Barneveld

Op 17-08-2019 mochten wij de eer hebben om de selectie van de korfbal vereniging uit Barneveld , die bij ons een middag in de hal jeu de boules kwam spelen en oefenen.

De 28 leden van de korfbal vereniging hadden het reuze naar hun zin en deden gespannen mee met het spel en dat het toch wat anders was als korfbal.

Zo hebben ze uitleg gehad van de regels van het spel en ook hoe te meten vanaf de but naar de boule .

Heeft U ook zin om dit eens te proberen  als uitje of als U iets te vieren heeft , maak dan vrijblijven een afspraak met de secretaris van onze club  email : debut84@hotmail.com

DEELNAME AAN DE NK MIX DOUBLETTEN

Mariska en Michel Elzinga hebben op 13 Juli 2019 meegedaan aan de NK mix doubletten. Zij zijn op de 26e plaats geëindigd wat een zeer goede prestatie is van de 88 deelnemers. Zie de lijst hier naast , de blauw gekleurde deelnemers die zijn door naar de volgende speeldag. Proficiat van de club en ga zo door.

NOAH , KIM en LARS van HARTE GEFELICITEERD namens De But ’84

Noah Elzinga , Kim van Gellekom en Lars de Roos Nederlands Kampioen Tripletten

Het laatste punt voor het kampioenschap

Voorpagina nieuws

Uit de Steenwijker courant huis aan huis

De dames van de But ’84 (club de Petanque) hebben de avondvierdaags van Steenwijk gelopen en op deze manier ook nog promotie voor onze jeu de boules club gemaakt.

Hiermee kun je zien dat jeu de boules ook goed is voor je conditie en niet alleen voor oude  maar ook voor jonge mensen is ! Want deze tak van sport vergt ook conditie en uithoudings vermogen .

Na dit gelezen hebbende  en je interesse is gewekt kom gerust langs , de koffie staat klaar.