Hallo beste leden van de But ’84

Op donderdagavond 23 september 2021 staan we als de But ’84 in de Activiteiten Kalender Nationale Sportweek .
Doel is om op diverse wijzen sporten onder de aandacht te brengen van inwoners van Steenwijkerland en het is georganiseerd door Sociaal werk De Kop. Daar hebben wij ons ook voor aangemeld.
Op die avond zijn belangstellenden welkom op de club om mee te spelen en om les te krijgen.
Laten we hopen dat er veel belangstellenden zijn. Onze taak om hen een warm welkom te geven. (Wij hebben speelmateriaal beschikbaar.)
Het zou prettig zijn als er flink wat leden op die avond aanwezig zijn.

met vriendelijke groet,

Hans Bekker

Karin Rijkelijkhuizen
Buurtwerker sport, team Noord-Zuid

Het clubkampioenschap doubletten is voor de jeu de boulers van de But ’84 het eerste serieuze toernooi in anderhalf jaar

” Vijftig sportieve leden ” bij de But ’84

“Daaronder een jeugdlid, een stuk of twintig tussen vijftig en zestig lentes en de rest is echt oud tot zeer oud”.    Meer leden is een grote wens van de But ’84 .  Daarom organiseren wij straks in november op de dinsdagmiddag , vijf in totaal , van twee tot half vijf een mogelijkheid om een balletje te komen gooien .

U bent allen van harte welkom op ons complex !

Onze nieuwe clubkampioenen 2021 doubletten Rolf Brouwer en Martin de Maar

Zaterdag 28 augustus 2021 konden de clubkampioenschappen doubletten, na een jaar overgeslagen te hebben, gelukkig weer plaatsvinden. De weergoden waren ons goed gezind en dus werd er door 10 teams lekker buiten gestreden om de felbegeerde beker. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er ook ‘langs de lijn’ mee gekeken en aangemoedigd. Na 5 spannende partijen kwamen er 2 teams in de finale. Appie ter Schure en Geert Dijksma gingen de strijd aan tegen Rolf Brouwer en Martin de Maar. Na een spannende, vrijwel gelijk opgaande partij pakten Rolf en Martin de winst met 13-10. De derde plaats deze dag was voor Arie Heijnis en Tonny de Bruin, Geert en Appie een welverdiende 2e plaats en Rolf en Martin werden de nieuwe clubkampioenen en namen de beker mee naar huis! We kijken terug op een geslaagde dag en bedanken onze vrijwilligers voor hun inzet!

in memoriam Geert Dijksma sr.

Op 09 -08-2021 kregen wij het droevige bericht dat Geert Dijksma sr. op 77-jarige leeftijd is overleden na een kort ziekbed. , wij wensen de Fam. Dijksma veel sterkte met dit verlies.We verliezen in hem een betrokken lid met veel inzet .Hij zat altijd vol passie achter de muntjes en hield alles goed in de gaten en op zaterdagmiddag kwam hij altijd even een borreltje halen. We zullen hem zeker missen.
 

woensdag 14 juli 2021 warm 50+ toernooi bij Vledderboules
Wedstrijdleider Joop Kroon geassisteerd door Vrouwkje Kroon waren enthousiast over de grote deelname en de diversiteit van de clubs.

De teams die zich aangemeld hadden, kwamen uit alle windstreken ; van Koog aan de Zaan tot aan Groningen en van Den Helder tot aan Oude Pekela.
Het beste team van de dag werd het team Rob de Haas/Arie Heynis van de But ‘84 uit Steenwijk met 5 gewonnen partijen en een plus van 36.
Zij mochten de all-over prijs in ontvangst nemen in de vorm van een fles wijn.

Namens onze club van harte gefeliciteerd.

Melding Corona virus

 

We kregen vragen binnen wanneer we weer kunnen spelen. Ook omdat in andere clubs er ook weer begonnen is met spelen. Ook komen er zelfs uitnodigingen binnen voor toernooien van andere clubs.
Deze vraag hebben we besproken binnen het bestuur.
 
Bij de gemeente Steenwijkerland heeft Jelle navraag gedaan wat wel en wat niet mag. Met een duidelijk resultaat:
We kunnen sinds afgelopen dinsdag / woensdag met meerdere mensen spelen op de buitenbanen. Maar wel onder bepaalde voorwaarden:
 
: voldoende afstand houden tussen de banen
 
: de 1,5 meter afstand goed in acht houden
 
: blijf thuis als je symptomen van corona vertoond of als je in quarantaine moet zijn.
Maar wel: wees voorzichtig!!
 
met vriendelijke groet en veel speelplezier.

Melding Corona virus

 

Het kabinet is erg terughoudend een routekaart met  binnensporten, omdat bij het sporten zogeheten aerosolen vrijkomen. Het goede nieuws voor verenigingen is dat vanaf 1 Juli onder strikte voorwaarden weer BUITEN  en BINNEN   mag worden gebould.

Donderdag 7 en vrijdag 8 mei wordt gewerkt aan een update van het sportgenerieke protocol. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een sportspecifiek protocol waarin een aantal petanque specifieke zaken wordt opgenomen. We hopen dit zo spoedig mogelijk onder de aandacht van de verenigingen te kunnen brengen.

Selectie leden van korfbalvereniging uit Barneveld

Op 17-08-2019 mochten wij de eer hebben om de selectie van de korfbal vereniging uit Barneveld , die bij ons een middag in de hal jeu de boules kwam spelen en oefenen.

De 28 leden van de korfbal vereniging hadden het reuze naar hun zin en deden gespannen mee met het spel en dat het toch wat anders was als korfbal.

Zo hebben ze uitleg gehad van de regels van het spel en ook hoe te meten vanaf de but naar de boule .

Heeft U ook zin om dit eens te proberen  als uitje of als U iets te vieren heeft , maak dan vrijblijven een afspraak met de secretaris van onze club  email : debut84@hotmail.com

DEELNAME AAN DE NK MIX DOUBLETTEN

Mariska en Michel Elzinga hebben op 13 Juli 2019 meegedaan aan de NK mix doubletten. Zij zijn op de 26e plaats geëindigd wat een zeer goede prestatie is van de 88 deelnemers. Zie de lijst hier naast , de blauw gekleurde deelnemers die zijn door naar de volgende speeldag. Proficiat van de club en ga zo door.

NOAH , KIM en LARS van HARTE GEFELICITEERD namens De But ’84

Noah Elzinga , Kim van Gellekom en Lars de Roos Nederlands Kampioen Tripletten

Het laatste punt voor het kampioenschap

Voorpagina nieuws

Uit de Steenwijker courant huis aan huis

De dames van de But ’84 (club de Petanque) hebben de avondvierdaags van Steenwijk gelopen en op deze manier ook nog promotie voor onze jeu de boules club gemaakt.

Hiermee kun je zien dat jeu de boules ook goed is voor je conditie en niet alleen voor oude  maar ook voor jonge mensen is ! Want deze tak van sport vergt ook conditie en uithoudings vermogen .

Na dit gelezen hebbende  en je interesse is gewekt kom gerust langs , de koffie staat klaar.