Verslag Joep Geurtzen toermooi

Joep Geurtzen

Afgelopen zaterdag 15 juli hebben we het Joep Geurtzen Toernooi georganiseerd. Allereerst: wie is Joep Geurtzen en een korte terugblik in de geschiedenis: Joep Geurtzen was voorzitter van De But ‘84 van 1988 tot 1998. Hij zat al in het bestuur vanaf 1985 en werd voorzitter omdat de eerste voorzitter, Walter de Gans, aftrad vanwege vertrek van familie de Gans uit Steenwijk. Tijdens het bestuur van Joep Geurtzen is eerst de speelplek gegaan van Bowling- en Racketcentrum in Tuk naar café- restaurant Sportlust aan de Meppelerweg in Steenwijk. Later is in 1994 gebruik gemaakt van de gelegenheid om in samenwerking met de gemeente op de huidige plek achter het zwembad een prima eigen plek te krijgen. Eerst met een eigen nieuw clubhuis, Chez Fanny, wat ineens mogelijk was door het afbranden van het vervallen clubhuis van de honkballers. Een belangrijke reden om naar een eigen plek te gaan was dat hiermee de inkomsten uit consumpties voor de club waren.

Pas in 2013 is de huidige hal in gebruik genomen samen met de boogschutters van Robin Hood.

Wedstrijden en Toernooien

Het eerste Joep Geurtzen Toernooi kende een mooie bezetting en het was gezellig. Er hadden zeker nog teams extra kunnen inschrijven. Hopelijk stimuleert gezelligheid van dit toernooi de opkomst bij volgende toernooien. Opvallend was ook dat diverse vrienden en familie van spelers even langs kwamen om te kijken, een praatje te maken en waar nodig aan te moedigen.

Het weer droeg zeker een steentje bij. Verder werd alles mogelijk gemaakt door de goede wedstrijdleiding door Appie ter Schuur en de prima barbezetting door Klazien Piest, Petra van Melzen en Tonny de Bruin. Dank dames en heer!!!

De uitslag in poule A was:

1. Arie Heijnis en Alexander Kortekaas (De But ’84)

2. Joop Middelbos (SVP) en Annemarie Koehoorn ( La boule au But)

3. Bouba Kane en Anna Hinkema (Pres le But)

4. Martin de Maar (Pres le But ) en Rolf Brouwer (De But ’84)

5. Evert Koorman en Diego Gruter (Het Zuiderboultje)

En in de B-poule:

  1. Jan Vrielink en Carin Snijders JBV Coevorden)

  2. Bart en Geertje Schoot (Boulegoed)

  3. Fenny en Klaas van Benthem (De But ’84)

  4. Ron en Giovanni Zwiers (Het zuiderboultje)                 

    Winnaars gefeliciteerd!