Clubinfo

Welkom op de site van De But ’84.

Wie zijn wij:
De club de petanque, De But ’84 uit Steenwijk is een jeu de boules club die meer dan 25 jaar bestaat.
Als vereniging bieden wij jeu de boules (petanque) aan. Zowel als topsport maar ook als ontspanning en spel. Jeu de boules is dan ook geschikt voor jong en oud.

Als topsporter kan men deel nemen aan regionale en landelijke competities. Daarvoor is een zekere vaardigheid en een conditie voor vereist met een goed inzicht, samenwerking en kunnen omgaan met de wedstrijdspanning. Als recreant kan men ontspannen met anderen enkele partijen spelen. Een prima conditie training, daar men als spelend veel in beweging is. Namelijk plaatsen of schieten van de boules, het lopen van en naar de but en weer oprapen van de boules. Een prima methode voor senioren om hun conditie op peil te houden of te krijgen. Daarnaast mogen wij natuurlijk ook het ontspanning aspect en samen doen met anderen niet vergeten.

De club beschikt over een prachtige nieuwe hal en ook een mooi groot speelveld, dus heerlijk en gezellig vertoeven. Zowel op koude en natte dagen in een verwarmde hal als op de zomerdag in de zon op het terrein.

De clubdagen zijn:

Dinsdagavond van 19:00 uur tot 23:00 uur  ( ieder dinsdagavond eurotoernooi) Donderdagavond van 19:00 uur tot 23:00 uur Zaterdagmiddag van 14:00 uur tot 18:00 uur. Nu de hal in gebruik is zal er weer een extra clubmiddag ingesteld worden. Hierbij wordt gedacht aan de dinsdag of donderdagmiddagen van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Wij zien u graag op een van onze clubdagen aan de Gagelsweg 27 te Steenwijk . De ingang is nu verplaatst naar het sportcomplex achter het zwembad
Adres: Gagelsweg 27  8331CM Steenwijk. telefoon nr. 0521-785367

Toernooien die we organiseren vind u onder de knop opgeven voor Toernooien.

Wilt u meer informatie over de But ’84 mail dan naar debut84@hotmail.com of schrijf naar: Secretaris De But’ 84 Gagelsweg 27  8331 CM  Steenwijk

 

 
Wilt u zich opgeven voor een toernooi bij ons (licentie verplicht) kijk dan op : Ontip boekingssysteem en geef u op via de website.

 

Geschiedenis Club de Pétanque De But’84

Oprichting

Voordat de vereniging op 4 oktober 1984 werd opgericht verzamelden een aantal belangstellenden in de jeu de boule sport zich op de Woldberg bij jongenskamp De Eese, bij de Duivenslaagte.

Op die plek werden de eerste trainingen gegeven en onderlinge wedstrijdjes georganiseerd.

Door Walter de Gans werd via de plaatselijke media een oproep geplaatst om meer belangstellenden te werven.Na een half jaar waren er voldoende mensen en werd besloten om de vereniging De But’84 op te richten.

Het eerste bestuur bestond uit voorzitter Joep Geurtzen, secretaris Rein Brouwer, penningmeester Geert Massier en de leden Ben Kuiper en Joh. Vuist.

Vanaf het begin werd al aansluiting gezocht bij de NJBB en werden de eerste toernooien georganiseerd.

 

Locaties

De eerste officiële locatie werd gevonden bij het Bowlingcentrum aan de Tukseweg.

Het was echt pionieren het onderkomen bestond namelijk uit een grote oude legertent.

Na enige jaren werd door de nieuwe beheerder van het bowlingcentrum een aanzienlijke huur gevraagd, die door de vereniging niet was op te brengen. Dat was de reden om op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen, dat werd gevonden bij Café Sportlust aan de Meppelerweg.

Deze locatie was goed bereikbaar en de inwendige mens kon goed worden verzorgd.

In deze periode werd voor het eerst clubkleding gedragen.

Sponsoren waren Café Sportlust en een recyclingbedrijf uit Groningen.

 

In 1993 deed zich de gelegenheid voor om een eigen accommodatie aan de Preistingestraat te betrekken omdat dit terrein was vrijgekomen door het vertrek van de honkbalvereniging.

Hiermee kon de vereniging zich financieel verbeteren door zelfstandig verder te gaan en de kantine omzet te gebruiken voor extra taken.

Met de gemeente werd een huurovereenkomst aangegaan onder de voorwaarde dat voor eigen kosten het terrein moest worden ingericht. Dit was voor een aantal leden reden om zich af te scheiden en een eigen vereniging op te richten.

De But’84 had vervolgens het gelukkige toeval dat voordat het terrein in gebruik werd genomen  de bestaande bouwvallige kantine afbrandde. Het gebouw was door de gemeente goed verzekerd en van de verzekeringsgelden kon toen een nieuwe kantine worden gebouwd.

De realisatie en afwerking van de kantine en het terrein is tot stand gekomen door de fantastische inzet van vele leden. Ook de welbekende en inmiddels dominante kastanje boom is toen geplant.

 

Bij de ouder wordende leden bestond op een gegeven moment de behoefte om ook ’s-winters door

te kunnen spelen in een overdekte ruimte. Maar een dergelijke investering is niet op te hoesten door een vereniging van ca. 50 leden. De gemeente Steenwijkerland heeft onze vereniging in contact gebracht met de handboogvereniging Robin Hood die een eigen locatie zocht.

De gemeente was bereid om een hal te laten bouwen op het terrein van De But’84 waar beide verenigingen gebruik van kunnen maken. De beide besturen waren het snel met elkaar eens.

Inmiddels is dit gerealiseerd en kunnen we in een schitterende hal spelen in de winter of als het “slecht” weer is.

Ook het aantal leden is iets omhoog gegaan.

Momenteel hebben we 69 leden en het komende jaar hopen we rond de 75 leden te kunnen gaan komen.

Mocht u ook interesse hebben gekregen ?                                    Kom dan vrijblijvend kennismaken met het spelletje en de sport. We voorzien u graag van alle informatie en kunnen u ook de beginselen van deze leuke sport bij brengen.

De koffie staat klaar.

Toernooien

De But’84 organiseerde in verloop van de tijd een aantal aantrekkelijke toernooien waar menig boule speler uit de noordelijke en oostelijke regio en zelfs landelijk aan hebben deelgenomen.

Zoals De 24-uurs Marathon, het Kouwe Klauwen toernooi en het Beaujolaistoernooi en niet te vergeten het Slingerbostoernooi.

Reacties zijn gesloten.

Noah Elzinga


2018 kampioen jeugd Triplet in Breda 17 Juni 2018 is Noah Elzinga kampioen geworden met zijn team. Nederlands kampioenschap Triplet: team Noah Elzinga de But ’84 Steenwijk. Lars de Roos Lemsterland Lemsterland Kim vanGellekom Folâtre Pijnacker.

Beaujolias toernooi zaterdag 23 november 2019